Bundesliga

Újra három pont a Bundesligában

Robben és Lewandowski duplájával újra visszaállt csapatunk a győzelmi sávba. A mostani áldozat az FSV Mainz csapata volt.


A hétközi Bajnokok-ligája-forduló után újra a bajnokság küzdelmeivel folytatta idei szezonját a Bayern München. A játékban nem is, de eredményben megnyugtató győzelem hazai pályán az Anderlecht ellen három pontot, de emellett két fontos eseményt takart. Visszatért a csapatba Jerome Boateng, illetve a meccs legjobbja lett James Rodriguez, aki első ilyen mérkőzését hozta le a piros-fehér szerelésben.


| A mérkőzésről:

A Bild előzetes kezdője most nem nyert, több helyen máshogyan nyúlt csapatához Ancelotti. Bekerült a kezdőbe a nemrég 28. születésnapját ünneplő Thomas Müller, valamint a támadóhármas a még nem megszokott Coman-Lewandowski-Robben trió lett. Az előbb említett német ünnepelt meg is hálálta Carlo Ancelotti bizalmát, hiszen a 11. percben kapura lövése megpattant Arjen Robbenen és védhetetlenül a kapuba vágódott. Az ezt követő percekben Müllernek írták a kérdéses találatot, de később mindenütt a holland neve szerepelt a labda mellett.



Aztán, hogy Robbennek legyen egy egészséges gólja, rúgott gyorsan egy másodikat. A 24. percben már kettővel ment a Bayern, a szélső Kimmichtől indult, majd Adler fölött a !jobb! lábával emelte át a labdát.



Érdemi az elsőben nem, de a második játékrészben annál inkább történt: öt perccel a félidő megkezdése után Robert Lewandowski juttatta a játékszert a hálóba, ezzel pedig elég hamar beállítottuk a mindent eldöntő 3-0-ás eredményt, amely különbség nem csak a kivetítőn, de a pályán is elég nagy arányban látszott. A gólt előkészítő beadást Müller követte el.



A lengyel támadó 100. Bundesliga-meccsén a 81. találatát jegyezte, Thomas Müller pedig 136. assistját adta, mióta a Bayern első csapatában focizik. A későbbiekben akadt a Mainznak is helyzete, de Neuer megmutatta magát a kapuban, valamint hátvédcserének érkezett Niklas Süle, illetve az „öregek” is helyet cseréltek: Ribéry szállt be, a duplázó Arjen Robben pedig pihenőt kapott. A 70. percben az olasz vezetőedzőnk felhasználta utolsó lehetőségét a csapat frissítésére, amit Sebastian Rudy a jól játszó Arturo Vidal helyére való beépítésével ért el. Később, a 77. percben aztán már gálázott a bajor csapat, hiszen Kimmich is második gólpasszát adta, Lewandowski pedig magabiztosan értékesítette a helyzetet, méghozzá fejjel.



Ideális befejezés egy mérkőzésnek egy ilyen találat (noha még Rudynak rögtön ezután kapufája volt), valamint talán érdemes megjegyezni, hogy ezzel Lewa meccsenkénti gólaránya a bajnoki meccseket nézve 0,82-es értékre ugrott fel. Egészen elképesztő, hogy ezt 100 meccs alatt hozta össze. De azt, hogy javít, vagy egy kicsit visszább vesz ezen a statisztikán, az eldől a Bayern soron következő meccsén, szeptember 19-én a Schalke otthonában, az idény első hétközi fordulójában. Addig is a lengyel ott csücsül a góllövőlista élén…


| A mérkőzés hosszú összefoglalója:


Bundesliga, 4. forduló
Bayern München 4-0 Mainz
Robben (11′, 23′), Lewandowski (51′, 77′)

FC Bayern: Neuer – Kimmich, Boateng (62. Süle), Hummels, Rafinha – Thiago, Vidal (72. Rudy) – Robben (62. Ribéry), Müller, Coman – Lewandowski

Cserék: Ulreich, Martínez, Tolisso, James

Mainz: Adler – Balogun, Bell, Diallo (76. Muto) – Donati, Frei, Serdar, Brosinski (65. Gbamin) – Öztunali, Quaison, de Blasis (46. Latza)
Cserék: Zentner, Maxim, Fischer, Samperio
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top