Bundesliga

5. forduló: Hamburger SV 0-1 Bayern München

Az utolsó percekben dőlt el a mérkőzés sorsa.

fcbhippo-largesixteentonine-1

Joshua Kimmich 89. percben született góljával a Bayern München ha nagy nehezen is, de kiharcolta a Hamburg elleni győzelmet és a maximálisan begyűjthető 15 ponttal továbbra is a Bundesliga élén áll – hibátlanul. Hiába volt a meccs előtt is nyeretlen a HSV, határozottan ez volt az Ancelotti-éra legnehezebb találkozója, a hazaiak agresszívan és jól megszervezett védekezéssel operáltak és tartották vissza a Bayern támadóit Adler kapujától. Bár az első félidőben mindkét kapunál voltak kisebb nagyobb lehetőségek, csak a második játékrész második felében vált nyomasztóvá, végül pedig góllá a Bayern fölénye. Thiago egy zseniális passzal indította a jokerként beállt Ribéryt, aki a szélen meghúzva a legtöbbet labdához érő, második legtöbb megnyert párharccal rendelkező és a legtöbb kapuralövést leadó Kimmich elé tálalta a labdát. Az egyre jobb formának örvendő fiatal középpályás az idénybeli 4. gólját szerezte a Bayernben és ezzel a klub házi góllövőlistájának második helyén áll a két meccse gólképtelen 9 találatos Lewandowski mögött. A Bayern az Oktoberfest idején 6 éve (18 gy, 3 d), a HSV ellen pedig 16 tétmérkőzés óta veretlen (13 gy, 3 d). Ami a jelenlegi szériát illeti, Ancelotti az idei 8 tétmérkőzése mindegyikét megnyerte, amely a Bayern 116 éves történelmének legjobb szezonrajtjának számít. A sorozat folytatásához szerdán az Atletico Madridot a saját pályáján kellene legyőznie a Bayern játékosainak.





0-1 Kimmich (89′)


Hamburger SV – FC BAYERN 0:1 (0:0)

Hamburger SV Adler – Sakai, Djourou, Spahic, Santos – Jung, Ekdal (90. Lasogga) – N. Müller, Holtby, Bahoui (67. Kostic) – Wood (84. Gregoritsch)
Cserék Mathenia, Cleber, Hunt, Ostrzolek
FC Bayern Neuer – Lahm, Martínez, Hummels (51. Boateng), Alaba – Kimmich, Thiago, Sanches (61. Vidal) – Müller, Lewandowski, Coman (61. Ribéry)
Cserék Ulreich, Rafinha, Alonso, Robben
Játékvezető Felix Zwayer (Berlin)
Nézőszám 57.000 (teltház)
Gól 0:1 Kimmich (88.)
Sárga lapok Santos, Gregoritsch / Martínez, Ribéry, Kimmich

HSV – FCB statisztika | eredmenyek.com


A mérkőzés hosszú összefoglalója:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top